lauantai 1. helmikuuta 2014

...Tervehdys hippien paratiista, jossa rentous on kaukana yöelämästä

Hellurei ja hengissä ollaan! Takana on yli kaksi ja puoli viikkoa niin paljon nähtyä ja tehtyä, että olen taas luisunut bloggaamattomuuteen (kuten jotenkin aavistelin etukäteen).
Raportoin tällä hetkellä Byron Baysta, joka on noin kaksi tuntia etelään Brisbanesta. Byronilla on varsin hippi maine, josta on varmasti pitkälti kiittäminen Nimbinin kylää, jossa vierailen vasta huomenissa. Byronilla on maine myös bilemestana, mutta eilen kylän yöelämää testanneena en voi tätä mainetta oikein ymmärtää: täällä vallitsee nimittäin kirkkaasti tiukin alkoholilaki, mihin olen koskaan törmännyt. Baareissa ei myydä shotteja, juomia ei saa juoda ykkösellä tai lentää ulos baarista, joissain baareissa on rajoitettu juomien määrä per asiakas eli esim saat ostaa vain neljä juomaa, jonka jälkeen sinulle ei enää myydä (suokaa anteeksi sinä-passiivi).
Näiden kaikkien rajoituksen lisäksi ovimiehet päättävät varsin mielivaltaisesti, milloin joku on heidän mielestään juonut liikaa; eilen illalla ystäväni käännytettiin baarin ovelta, vaikka hän käveli kahdella jalalla suoraan, ei örveltänyt, oksentanut tai käyttäytynyt uhkaavasti. Naisille näin ei kuulemma voi käydä, vaikka minultakin udeltiin erään yökerhon ovella kuinka monta juomaa olin juonut.
Tiukasta alholipolitiikasta - siis jopa Suomeakin tiukemmasta - huolimatta Australia on, kuten odotinkin, äärettömän rento maa. Viime kirjoitukseni jälkeen tutustuin vielä Sydneyn rantapuoleen Bondilla ja Tamarama-rannoilla, kunnes oli aika lentää viideksi päiväksi Melbourneen.
Moni pitää Melbournesta enemmän kuin Sydneystä, koska Melbourne on kulturellimpi ja fiilikseltään jännittävämpi kuin Sydney, minkä voisin kyllä varovasti allekirjoittaa. Melbourne kaupunkina jäi minulle nimittäin varsin etäiseksi, koska ehdin viettää siellä vain yhden päivän. En kadu, etten viettänyt Melbournessa enempää aikaa, sillä muut päivät kuluivat uskomattoman upeilla reissuilla Yarra Valleyn viinitiloilla ja The Great Ocean Roadilla. Jälkimmäinen saattaa yhä edelleen olla reissuni toistaiseksi hienoin  kokemus: toinen toistaan hienoimpia biitsejä ja kivimuodostelmia, kuten 12 apostolia ja London Bridge.
Melbournen jälkeen oli aika alkaa minun on ystäväni road trip Sydneystä kohti Brisbanea. Välimatka on about saman verran kuin Suomi etelästä pohjoiseen, eli sen voisi ajaa päivässä, mutta me ollemmekin tällä matkalla reilu kaksi viikkoa. Vielä astetta jännittävämmän matkasta tekee se, ettei ystäväni ollut koskenutkaan manuaalivaihteistoon ennen tätä reissua. Joka päivä auto pomppii hieman vähemmän, joten jee!
Ensimmäinen etappi oli Port Macquarie, joka on suunnilleen Sydneyn ja Brisbanen puolivälissä. Siellä vietimme ystäväni äidin 50-vuotissynttäreitä ja Australia day long weekendiä. Resepti on oikeastaan sama kuin Suomen juhannuksessa: grillausta, juomista, syömistä ja uimista järvessä. Australia daystä puuttuu tosin sauna.
Varsinaisen Australia dayn eli 26.1. olimme telttailemassa Diamond headin telttailualueella pienellä porukalla. Siellä näin myös ensimmäiset kenguruni!
Tiistaina jatkoimme matkaa Coffs Harbouriin, jossa vierailimme Pet Porpoise Poolissa. Se on eräänlaisen delfinaario, jossa pääsee pusuttelemaan delffiinejä ja hylkeitä sekä ruokkimaan pingviinejä.
Samana iltana ajoimme pieneen surffikaupunki Yambaan, jossa teimme pienen patikkaretken ja muuten hengailimme paljon hostellissamme.
Siinä kaikki tällä erää, lihat lämpiävät jo grillissä ja ensi viikolla vuoross Gold coast, Surfers' paradise ja Queenslandin pääkaupunki Brisbane!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti