torstai 16. tammikuuta 2014

...Silmäluomet paloivat, jet lag vaivutti horrokseen, mutta Sydney on sykähdyttävä!

Makoilen ilmapatjalla Ashfieldin kaupunginosassa Sydneyssä. Viime yönä kaaduin tälle nukkumaan seitsemältä illalla, heräsin noin neljältä aamuyöllä, mutta nukahdin taas ja heräsin lopulta kahdeksalta aamulla. Onkin selvää, että tämä päivä on sujunut paremmin kuin eilinen.
Saavuin 22 tunnin lentomatkailun jälkeen Sydneyyn seitsemältä aamulla paikallista aikaa. Jo silloin täällä oli paahtavan kuuma. Aamupalalla tuntui kuin kaikki uusi oli liikaa sulattaa - olisi ollut paljon helpompaa olla kotona. Kuvailemaani fiilistä jotkut nimittävät kulttuurishokiksi, mutta itse syytän jet lagia. Myöhemmin Sydneyssä olo alkoi nimittäin tuntua jo huomattavasti paremmalta, kun suuntasimme Manly beachille ystäväni kanssa.
Ei liene yllätys, että onnistuin palamaan jo tällä ensimmäisellä rantareissullani. Paloin todella oudoista paikoista kuten silmäluomistani, kaulastani, osasta jalkapöytääni, bikinirajoista... Tänä aamuna herätessäni puna ei ollut valitettavasti vielä vähentynyt vaan näytin lähinnä siltä, että olin ollut baaritappelussa.
Tänään silmäluomeni ovat saaneet levätä aurinkolasien alla, mutta esimerkiksi nenäni oikea puoli oli taas tietysti vihamielisen auringon alla. Kutsun tätä Australian aurinkoa nyt vihamieliseksi, koska se ei anna yhtään armoa, jos jonkun osan ruumiistaan rasvaa huonosti. Erityistä Australian itärannikon auringossa on myös uv-säteilyn voimakkuus: täällä kun sattuu olemaan reikä otsonikerroksessa. Aloe vera jäähtyy jääkaapissa ja hoitaa ihoani nyt joka ilta.
Rantailu jäi tänään kaupunkikierroksen tieltä pois. Ei haittaa - Sydney on mielettömän kaunis! Täällä on myös yllättävän paljon pilvenpiirtäjiä. Tajusinkin, etten ole ennen viraillut kapungissa, jossa olisi näin paljon pilvenpuurtäjiä.
Täytyy myös mainita, että koko Sydney tuntuu välillä olevan kuin pieni China Town. Lähes joka kulman takana löytyy jokin aasialainen liike ja esimerkiksi tällä puolella Ashfieldiä, jossa ystäväni asuu, asuu enimmäkseen aasialaisia.
Nyt puoli yhdeksältä alkavat punottavat silmäluomeni taas painua kiinni...

Hyde Parkissa oli Stonehedge-pomppulinna.

Koukkunokkaisia Iibiksiä näkee puistoissa vaeltelemassa tuon tuostakin.

Sydney on pilvenpiirtäjäkaupunki.

Näkymä Hyde Parkiin Sydney towerista. Stonehedge-pomppulinna näkyy , sekä St. Maryn kirkko.

Näkymä Sydney towerista.

Näkymä Sydney towerista. Oopperatalo pilkottaa oikealla ja Harbour Bridge vasemmalla.
 


Sydneyn pilvenpiirtäjiä Botanical Gardenista katsoen.

Sydney tower vasemmalla.

Ne kaksi tunnettua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti