keskiviikko 8. tammikuuta 2014

...Matkasuunnitelmat muotoutuvat

Jo viikon päästä tähän aikaan kamppailen jet lagin kanssa Sydneyssä, mutta tarkemmat matkasuunnitelmat ovat alkaneet muotoutua vasta viime päivinä.

Olin mielessäni ajatellut, että menisin Australiaan ihan ilman mitään etukäteissuunnitelmia ja katsoisin minne tie johdattaa. Jonkin verran reittiä pitää kuitenkin suunnitella, sillä ensinnäkin, minulla on varsin rajallinen aika käytettävissä Ausseissa, ja toisennakin, siellä on juuri näihin aikoihin turistisesonki ja kaikki maksaa maltaita ellei buukkaa ajoissa. Sitä paitsi tämän hetkinen reittisuunnitelma on niin innostava, ettei sitä oikein voi harmitella!

Kyhäsin innostuksissani Paintilla tällaisen kartanretaleen, johon olen merkinnyt reittini pääpiirteittäin ja kulkuneuvoittain. Osa reitin suunnitelmista tulee aivan varmasti toteutumaan, esimerkiksi kaikki lennot, sillä ne olen jo luonnollisesti varannut. Ja huomio huomio, karttani on mittasuhteiltaan aivan viksahtanut!

Tiedetään, Australia on Uutta-Seelantia isompi.


Eli selvittyäni elämäni pisimmästä lentomatkasta kotiudun varhain keskiviikkoaamuna Sydneyyn, jossa tapaan kaverini. Keräilen itseäni loppuviikon, ja ihastelen Australian suurinta kaupunkia

Seuraavan viikon maanantaina lennän Melbourneen, josta olen varannut hostellin St. Kildan alueelta, jota minulle suosittelivat eräät suomalaistytöt. Tarkoitukseni on tavata heidät Melbournessa paikan päällä.

Vietettyäni Melbournessa neljä päivää lennän takaisin Sydneyyn perjantaina, jolloin alkaa pitkä Australia Day -viikonloppu. Silloin lähdemme ystäväni kanssa neljä viikkoa kestävälle road tripille, jonka aikana ajamme pikkuhiljaa kohti Brisbanea. Matkalla pysähdymme ainakin Port Macquariessa, Byron Bayssa ja Gold Coastilla, mutta muuten suunnitelmat ovat aika avoinna.

Pysähdymme Brisbaneen muutamiksi päiviksi ennen kuin jatkamme yhä pohjoiseen kohti Townsvilleä, josta lennämme Whitsundayn saaristoon muutamiksi päiviksi. Nämä paratiisisaaret sijaitsevat aivan Ison vallitriutan tuntumassa. Valliriutta oli yksi kohteista, joita ainakin halusin nähdä Australian-matkallani.

Saariseikkailun jälkeen menemme takaisin Brisbaneen, jossa tiemme eroavat, kun minä suuntaan Uuteen-Seelantiin! Lennän Aucklandiin, joka on maan suurin kaupunki, ja minun on päästävä pääkaupunki Wellingtoniin puolentoista viikon kuluessa. Se mitä matkan vihreällä osalla tapahtuu, on vielä arvoitus, mutta aion pysähtyä ainakin Rotoruassa, jossa voin tutustua maori-kulttuuriin ja luonnonihmeisiin. Ja mitä olisikaan matka Uuteen-Seelantiin ilman vierailua Hobittilaan?

Viimeinen etappi reissullani on lento Wellingtonista takaisin alkupisteeseen Sydneeyn, jossa vietän 24-vuotissyntymäpäiviäni. Sen jälkeen onkin aika palata kotiin.

Yhtäkkiä tajuan, miten lyhyt aika kaksi kuukautta on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti