maanantai 3. kesäkuuta 2013

...En haluaisi valittaa, mutta työskentelen sisätiloissa

Tämä kesä vaikuttaa enemmän kuin lupaavalta – niin säiden kuin tapahtumien puolesta. Viime kesänä, kun tulin Suomeen sateisesta Hollannista kesäkuun lopussa, petyin Helsingin pilviseen säähän. Huonoa kesää seurasi sitten historian pisimmältä tuntuva talvi, josta selvisin vain matkustamalla auringon perässä etelään.

Nyt aurinkoa saisi halvalla ja helposti, mutta kaikki päivät maanantaista perjantaihin istun tietysti sisätiloissa. Kuinkas muutenkaan. Tiedän toki, etten ole kärsimyksessäni ainoa.

Hyvä puoli on se, että uusiin työtehtäviin siirtyminen piristää aina, vaikka jalat ja aivot huutaisivatkin pihalle.

Viime viikko oli siis ainakin toistaiseksi viimeinen viikkoni Elävässä arkistossa, jossa viihdyin ensin harjoittelijana puoli vuotta ja sitten viisi kuukautta tuntityöläisenä. Nyt seuraavan kolmen kuukauden aikana minusta tulee Ylen ohjelmien asiantuntija, kun vastaan Yle.fi-etusivun ohjelmanostoista. Homma on Elävään arkistoon verrattuna tietysti aika erilaista, mutta se on höystetty tutuilla elementeillä.

Etusivun ohjelmanostojen lisäksi minulle opetetaan myös Ylen tv-kanavasivujen päivittäminen siltä varalta, että siihen työhön pestattu kesätoimittaja ei niitä jostain syystä pysty joskus tekemään. Kanavasivujen merkeissä lähdemmekin kyseisen toimittajan kanssa ylihuomenna Tampereelle Tohloppiin kakkosen kanavasivutoimitukseen.

Tiedän jo nyt, että tämä kesä tulee vierähtämään tuossa tuokiossa, sillä tulevina viikkoina on luvassa niin ulkomaan matkaa ja kovia bileitä kuin Nuuksion telttaretkeäkin.

Viikko sitten rakas lapsuudenystäväni pyysi minua ja hänen siskoaan kaasoikseen, eli häiden suunnitteluakin on tiedossa. Yhtäkkiä Satuhäät-sarja alkoi kiinnostaa minua enemmän…

Se että kesällä on tekemistä ja paljon innostavaa ohjelmaa on tietysti mahtavaa, mutta siitä tuleekin mieleeni seuraava kysymys:

Onko tämä kesä historian huonoin kesä aloittaa opinnäytetyö? 

Aloitettava se kuitenkin on  auringon, uusien kiinnostavien töiden ja suuta hymyyn vetävien kesäjuttujen uhallakin. 

Kaksi vuotta sitten aurinkoa riitti onneksi elokuullekin @ Humallahti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti