lauantai 18. toukokuuta 2013

...Muotinäytösneitsyys lähti torstaina

Meneillään oleva toukokuu on ollut ihana. Kauniita, lämpimiä päiviä on riittänyt ja Maunulan metsiköt ovat valehtelematta satumaisen ihania valkovuokkomeressessään ja vehreydessään. Juuri nyt on ihan nahkea olo, odottelen ukkosta ja sadetta, joka saa tulla. Tänään olen nimittäin nauliintunut television ääreen jääkiekon ja iki-ihanien Euroviisujen merkeissä.

Toukokuu on ollut myös viimeisiä ryhmätöitä ja kokeita, leppoisia työpäiviä, opinnäytetyön ajattelua, vajaita työviikkoja, jääkiekon katselua baarissa ja Euroviisujen fiilistelyä. Pidämme tänään pienellä porukalla kisakatsomon, jossa pisteytämme itse kaikki biisit  me emme siis katso viisuja läpällä vaan tositarkoituksella.

Toissapäivänä kävin elämäni ensimmäisessä muotinäytöksessä, kun Kattilahallissa järjestettiin Lahden Muotsikan kevätnäytös. Mukana oli ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoiden mallistoja, sekä opinnäytetöitä. Yksi opinnäytetöiden esittelijä oli Ronja, jonka kanssa asuimme Hollannissa saman katon alla viisi kuukautta. Emme valitettavasti ole nähneet toisiamme kertaakaan kotiinpaluumme jälkeen, mutta asia korjaantui torstaina ja ehdimme onneksi vaihtaa muutaman viisaan sanan keskenämme.

Mukavaa näytöksessä oli myös valokuvaaminen. Oma Canon 1000D:ni pystyy vain hyvin rajalliseen suoritukseen hämärissä olosuhteissa, mutta lisään tähän muutamia kelvollisia kuvia minua miellyttäneistä mallistoista.

The Sound Is Moving In - Varpu Rapeli

The Sound Is Moving In - Varpu Rapeli
Varpu Rapelin neulemallisto perustuu Rapelin tutkimukseen siitä, miten visualisoida musiikin luomat mielikuvat ja tunteet vaatetuksen avulla. Oma suosikkini tästä mallistosta oli musta neulemekko laahuksella. Kuva mekosta oli tietysti huono, mutta muistelenkin joskus kuulleeni Project Runwayssa, että mustat vaatteet eivät ole niin hyviä kuvissa kuin värikkäät vaatteet...

Asulym - Mariisa Iivari
Mariisa Iivarin Asylum-mallisto tutkii luonnonkuituisen joustamattoman materiaalin kaavoitusta, ja insipiraatio tulee 1940-luvun sota-ajan kangassäännöstelystä ja Shutter Island -elokuvasta. Tässä mallistossa tykästyin eritoten nahkahameeseen, joka näkyy kuvassa toisena.

Silvered - Anna Kukkola

Anna Kukkolan opinnäytetyön aiheena oli suunnitella koruvaatteita. Ainakin minun silmääni nämä tyylikkäät, hopeoidut kuparilevyt miellyttivät.

Väki13 - Ronja Aalto

Kaverini Ronja Aalto kuvailee, että hänen kierrätysmateriaalista tehty mallistonsa on ideamallisto naiselle. Oli mahtavaa nähdä Ronjan opinnäytetyömallisto nyt ja muistella, kuinka paljon Ronja uurasti viime vuonna Hollannissa samoihin aikoihin malliston luomisen kanssa. Voin vain kuvitella, miten paljon Ronjaa jännitti ennen tätä näytöstä. Oman opinnäytetyöni esittelytilaisuus ei tule olemaan näin dramaattinen, eikä sitä tule katsomaan lehdistö tai yhtään julkkista.

Ronjan mallisto oli todella kaunis. Erityisesti pidin nahkatakista, joka on kuvassa takaoikealla.

Pink Phase - Annika Huurrekorpi
Annika Huurrekorven mallisto ei ollut suosikkejani, mutta huomiota herättävä se oli. Pidin hänen ideastaan tuoda prinsessaleikit ja röyhelöt aikuisen naisen pukeutumiseen. Inspiraationa toimivat mitkäs muutkaan, kuin Katja Tukiaisen tyttömaalaukset. Ihanan tyttömäistä! Tätä oli varmasti hauska tehdä!

Nyt palaan telkkarin ääreen katsomaan, kuinka Suomi valitettavasti häviää Ruotsille. Toivottavasti Euroviisuissa käy paremmin...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti