sunnuntai 25. elokuuta 2013

...Takana on juhlallinen viikko

Kenelle tahansa Helsingistä innostuneelle turistille kannattaa suositella vierailua kaupungissa juhlaviikkojen aikaan. Mielenkiintoista tekemistä riittää kaikille päiville jopa ilmaiseksi. Oma viikkoni kului aika pitkälti juhlaviikkojen merkeissä.

Maanantaina tsekkasimme parin kaverini kanssa (juhlaviikkoihin kuulumattoman) We Love Helsingin Iskelmäkesä-klubin LeBonkissa. Noin yhdentoista aikaan bileissä oli vielä suhteellisen ujo meininki, mutta jo puolenyön aikaan tanssilattia oli täynnä Ra Ra Rasputinia ja Tsingis Khania laulavia rappiobailaajia. Maanantaita ei sovi siis ylenkatsoa bailauspäivänä.

Tiistai olikin sitten aikamoinen normipäivä ja siksi oli pakko ottaa myöhäiset tupluurit, jotta jaksoin lähteä Kansalaistorin leffapiknikille. Vuorossa oli Ron Fricken mahtipontinen dokumenttielokuva Baraka, jonka esittelivät Madventures-kaksikko Tunna ja Riku. Tilaisuus oli ensi keskiviikkona alkavan Docventuresin lähtölaukaus. En ihmettele, miksi Tunna ja Riku ovat halunneet näyttää juuri Barakan. Komeita maisemia, uskonnollisia rituaaleja ja ihmisvilinää miljoonakaupungeissa näyttävästi esittelevä dokumentti luottaa vain musiikin ja kuvan yhdistelmään. Kertojaäänen puuttuminen ei haitannut tippaakaan. Baraka ilmeisesti muistuttaa Koyaanisqatsia, joka nähdään Docventuresin dokumenteissa. Odotan sarjaa erittäin mielenkiinnolla.

Keskiviikkona käväisin ystäväni kanssa Teurastamolla katsomassa suomalaisia ja islantilaisia lyhytelokuvia. Olen ollut paikan päällä viimeksi tammikuussa yön pimeinä tunteina ja yllätyin, miten kodikkaaksi ja raikkaaksi paikka oli saatu tilaisuutta varten.



Lyhäreiden jälkeen siirryimme Siltaseen kuuntelemaan Kauko Röyhkää  molemmat meistä ensimmäistä kertaa. Hämyisessä baarissa, pimeiden synnytyssalilamppujen alla oli lähes harras tunnelma. Valitettavasti kamerallani oli mahdotonta saada hyvää kuvaa karismaattisesta päätähdestä.



Torstaina oli jo pientä hyytymisen merkkiä ilmassa, mutta raahauduimme kuitenkin Taiteiden yöhön. Seurasimme jonkin aikaa suklaabodypaintingia, minkä jälkeen läksimme Teurastamon Night marketille. Paikan päällä todistimme "mahtavaa tulishowta", jossa St. Felix -nimisen bändin laulaja ja kitaristi (?) esittelivät muun muassa jonglööraustaitojaan. Paljon vaikuttavampaakin olen nähnyt, mutta showmiehen elkein esiintynyt laulaja tunnustikin tulishown olevan puhtaasti markkinointikikka. Kaikkea sitä bändit joutuvat tekemään kuuluisuuden eteen.

Nähty Taiteiden yönä Lasipalatsilla. Tällä kun pääsisi road tripille.



Mahtavaa tulishowta odotellessa.





Tuokio Suvilahdessa Taiteiden yön tohinojen jälkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti